Hij heeft nu een belang van 14% en bezit nog eens 2,14% van de aandelen via zijn verzekeringsbedrijf Geico. Omdat de miljardair niet aan vijandige overnames doet, praat hij met het bestuur van het bedrijf. De eerste uitkomst van die gesprekken is dat Buffett ten hoogste een 25%-belang zal opbouwen.

ABN Amro is al enige tijd positief over DaVita dat samen met Fresenius de mondiale en Amerikaanse dialysemarkt domineert.

Het aantal patiënten met nierklachten blijft stijgen omdat door oplopende vetzucht en een langere levensverwachting de kans op diabetes type 2 toeneemt.

Buffett is gespitst op deze lange termijn trends wilde al eerder zijn belangen in bedrijven actief in de gezondheidssector opvoeren.

Het is goed mogelijk dat Buffett zijn belang uitbouwt in DaVita, of mogelijk besluit tot een overname. Het bedrijf staat zelf ook open voor verandering.

De huidige topman heeft politieke ambities en die verenigen zich niet met een positie bij een beursgenoteerd bedrijf. ABN Amro is neutraal.

Hij heeft nu een belang van 14% en bezit nog eens 2,14% van de aandelen via zijn verzekeringsbedrijf Geico. Omdat de miljardair niet aan vijandige overnames doet, praat hij met het bestuur van het bedrijf. De eerste uitkomst van die gesprekken is dat Buffett ten hoogste een 25%-belang zal opbouwen. ABN Amro is al enige tijd positief over DaVita dat samen met Fresenius de mondiale en Amerikaanse dialysemarkt domineert. Het aantal patiënten met nierklachten blijft stijgen omdat door oplopende vetzucht en een langere levensverwachting de kans op diabetes type 2 toeneemt. Buffett is gespitst op deze lange termijn trends wilde al eerder zijn belangen in bedrijven actief in de gezondheidssector opvoeren. Het is goed mogelijk dat Buffett zijn belang uitbouwt in DaVita, of mogelijk besluit tot een overname. Het bedrijf staat zelf ook open voor verandering. De huidige topman heeft politieke ambities en die verenigen zich niet met een positie bij een beursgenoteerd bedrijf. ABN Amro is neutraal.