Het positieve sentiment heeft te maken met speculatie dat de overheid nieuwe maatregelen gaat aankondigen om de groei te stimuleren

Een sector die het in zijn geheel goed doet, is die van de bouwmaatschappijen. De sector laat in zijn geheel een stijging met 3,50% optekenen.

Home Depot, de grootste binnenhuisinrichter in de Verenigde Staten is een opvallende stijger bij de blue chips.

Het bedrijf profiteert uiteraard van een opleving in de bouwsector, maar kondigde daarnaast aan dat het plan voor de inkoop van de eigen aandelen van 500 miljoen dollar zal worden opgetekend. Verwacht wordt dat andere bedrijven dit voorbeeld gaan volgen.

Chesapeake Energy in focus

Chesapeake Energy boekt een winst van ongeveer 4% in reactieo op het bericht dat het voor een bedrag van 4 miljard dollar aan pijplijnen verkoopt aan Global Infrastructure Partners.

De oliesector doet het in haar geheel wat beter nu de olieprijs vanaf de dieptepunten een redelijk herstel heeft laten zien.

Ron Florance, managing director of investment strategy bij Wells Fargo Private Bank, is van mening dat de opleving van de beurskoersen slechts een tijdelijk karakter zal hebben.

Hij ziet niet dadelijk een verbetering van de situatie in Europa aangezien er nog altijd geen maatregelen zijn genomen om de crisis op te lossen. Warren Buffett verwacht echter geen recessie in de VS wanneer de eurocrisis niet echt ontspoort.

Het positieve sentiment heeft te maken met speculatie dat de overheid nieuwe maatregelen gaat aankondigen om de groei te stimuleren Een sector die het in zijn geheel goed doet, is die van de bouwmaatschappijen. De sector laat in zijn geheel een stijging met 3,50% optekenen. Home Depot, de grootste binnenhuisinrichter in de Verenigde Staten is een opvallende stijger bij de blue chips. Het bedrijf profiteert uiteraard van een opleving in de bouwsector, maar kondigde daarnaast aan dat het plan voor de inkoop van de eigen aandelen van 500 miljoen dollar zal worden opgetekend. Verwacht wordt dat andere bedrijven dit voorbeeld gaan volgen. Chesapeake Energy in focus Chesapeake Energy boekt een winst van ongeveer 4% in reactieo op het bericht dat het voor een bedrag van 4 miljard dollar aan pijplijnen verkoopt aan Global Infrastructure Partners. De oliesector doet het in haar geheel wat beter nu de olieprijs vanaf de dieptepunten een redelijk herstel heeft laten zien. Ron Florance, managing director of investment strategy bij Wells Fargo Private Bank, is van mening dat de opleving van de beurskoersen slechts een tijdelijk karakter zal hebben. Hij ziet niet dadelijk een verbetering van de situatie in Europa aangezien er nog altijd geen maatregelen zijn genomen om de crisis op te lossen. Warren Buffett verwacht echter geen recessie in de VS wanneer de eurocrisis niet echt ontspoort.