Op dit moment heeft het beleggingsfonds van Berkshire Hathaway van Warren Buffett een lagere kredietrating dan het land Vietnam. Natuurlijk is het bekend dat het beleggingsfonds derivatenposities heeft.

Maar gezien de hoeveelheid cash lijkt dat Steentjes een niet al te groot probleem. Het feit dat een van de rijkste beleggers in de Verenigde Staten als een slechtere debiteur wordt gezien dan een land dat niet als een economische grootmacht bekend staat is curieus.

Nog curieuzer is volgens Wilfried Steentjes het gegeven dat General Electric als een mindere debiteur wordt beschouwd als Rusland.

Opnieuw, het valt te beredeneren. Rusland heeft veel grondstoffen. Dat levert op termijn natuurlijk altijd geld op.

Maar zou het niet zo zijn dat als General Electric omvalt er veel grotere problemen zijn in Rusland? Met andere woorden als een belegger keus heeft tussen alleen een belegging in Rusland of een in alleen GE zal het grootste deel van de beleggers toch kiezen voor het laatste.

Dat ondanks de mening van de ratingbureaus. Bovenstaande voorbeelden geven aan volgens Wilfried Steentjes hoe de heden ten dage tegen risico wordt aangekeken.

Tien jaar geleden was het heel anders. Niemand had vertrouwen in Vietnam of Rusland. En waren Jack Welch (bestuursvoorzitter van GE indertijd) en Warren Buffett de iconen van het Amerikaanse bedrijfsleven.

Wellicht nu achteraf wat overdreven, maar volgens Wilfried Steentjes zeker niet geheel onterecht. Maar de huidige scepsis is wel onterecht, zo sluit de vermogensbeheerder zijn betoog af.

Op dit moment heeft het beleggingsfonds van Berkshire Hathaway van Warren Buffett een lagere kredietrating dan het land Vietnam. Natuurlijk is het bekend dat het beleggingsfonds derivatenposities heeft.Maar gezien de hoeveelheid cash lijkt dat Steentjes een niet al te groot probleem. Het feit dat een van de rijkste beleggers in de Verenigde Staten als een slechtere debiteur wordt gezien dan een land dat niet als een economische grootmacht bekend staat is curieus. Nog curieuzer is volgens Wilfried Steentjes het gegeven dat General Electric als een mindere debiteur wordt beschouwd als Rusland. Opnieuw, het valt te beredeneren. Rusland heeft veel grondstoffen. Dat levert op termijn natuurlijk altijd geld op. Maar zou het niet zo zijn dat als General Electric omvalt er veel grotere problemen zijn in Rusland? Met andere woorden als een belegger keus heeft tussen alleen een belegging in Rusland of een in alleen GE zal het grootste deel van de beleggers toch kiezen voor het laatste.Dat ondanks de mening van de ratingbureaus. Bovenstaande voorbeelden geven aan volgens Wilfried Steentjes hoe de heden ten dage tegen risico wordt aangekeken. Tien jaar geleden was het heel anders. Niemand had vertrouwen in Vietnam of Rusland. En waren Jack Welch (bestuursvoorzitter van GE indertijd) en Warren Buffett de iconen van het Amerikaanse bedrijfsleven. Wellicht nu achteraf wat overdreven, maar volgens Wilfried Steentjes zeker niet geheel onterecht. Maar de huidige scepsis is wel onterecht, zo sluit de vermogensbeheerder zijn betoog af.