En wat hij koopt (of verkoopt) trekt natuurlijk de aandacht van de financiële media. Met een olifant bedoelde hij een bedrijf zoals Heinz waar hij samen met een Braziliaans investeringsfonds een bod op heeft uitgebracht. Met de overnamesom van $ 28 mld is dit de drie na grootste overname in de voedingssector.

Meer overnames

Het is ook meer dan de $ 24 mld die gemoeid is met de mogelijke privatisering van computerbouwer Dell. Activiteiten nemen volgens Steentjes duidelijk toe in de wereld.

Volgens Thomson Reuters is het aantal overnames dit jaar al 14% hoger dan vorig jaar om deze tijd. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de investeringsbanken die hun commissie zien toenemen.

Maar het is ook goed voor het algemene marktbeeld. De premie die Buffett betaalt voor Heinz is 20%. Veel analisten zijn nu al op zoek naar mogelijke overnamepartners.

Dat alleen al zal de koersen ondersteunen. Daarnaast hebben de beleggers in Heinz nu ook een herbeleggingprobleem en ook zij zullen fondsen in dezelfde sector willen kopen.

Een lijst is natuurlijk gemakkelijk te maken. Buffett is zeker geïnteresseerd en verwacht dan ook een telefoontje. Of hij Constellation Brands daarbij ook betrekt is de vraag. Het bedrijf is duidelijk zelf op jacht naar "olifanten".

Afgelopen week kocht de wijngroep een belang in een Mexicaanse brouwerij en heeft zo de rechten verkregen van het Mexicaanse biermerk Corona. Men kocht het overigens van Anheuser-Busch.

Ook buiten de voedingsindustrie zijn er overname activiteiten. Kabelproducent Comcast koopt van General Electric haar 49% in NBCUniversal. Een overname die meer dan $ 18 mld waard is.

En wat hij koopt (of verkoopt) trekt natuurlijk de aandacht van de financiële media. Met een olifant bedoelde hij een bedrijf zoals Heinz waar hij samen met een Braziliaans investeringsfonds een bod op heeft uitgebracht. Met de overnamesom van $ 28 mld is dit de drie na grootste overname in de voedingssector.Meer overnames Het is ook meer dan de $ 24 mld die gemoeid is met de mogelijke privatisering van computerbouwer Dell. Activiteiten nemen volgens Steentjes duidelijk toe in de wereld. Volgens Thomson Reuters is het aantal overnames dit jaar al 14% hoger dan vorig jaar om deze tijd. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de investeringsbanken die hun commissie zien toenemen. Maar het is ook goed voor het algemene marktbeeld. De premie die Buffett betaalt voor Heinz is 20%. Veel analisten zijn nu al op zoek naar mogelijke overnamepartners. Dat alleen al zal de koersen ondersteunen. Daarnaast hebben de beleggers in Heinz nu ook een herbeleggingprobleem en ook zij zullen fondsen in dezelfde sector willen kopen. Een lijst is natuurlijk gemakkelijk te maken. Buffett is zeker geïnteresseerd en verwacht dan ook een telefoontje. Of hij Constellation Brands daarbij ook betrekt is de vraag. Het bedrijf is duidelijk zelf op jacht naar "olifanten". Afgelopen week kocht de wijngroep een belang in een Mexicaanse brouwerij en heeft zo de rechten verkregen van het Mexicaanse biermerk Corona. Men kocht het overigens van Anheuser-Busch. Ook buiten de voedingsindustrie zijn er overname activiteiten. Kabelproducent Comcast koopt van General Electric haar 49% in NBCUniversal. Een overname die meer dan $ 18 mld waard is.