In oktober 2010 wees Buffett in het televisieprogramma van Ben Stein er op dat dat al het goud dat ooit is opgedolven in een kubus van ongeveer 20 kubieke meter zijde kan worden ondergebracht. Die grote kubus ligt daar maar te blinken, maar brengt niets op.

Voor de waarde van deze kubus kon een belegger toen alle landbouwgrond in de Verenigde Staten kopen, plus 10 bedrijven van de omvang van Exxon Mobil plus nog eens 1.000 miljard dollar aan geld om te beleggen. In het geval van Warren Buffett was de keuze snel gemaakt: hij laat het goud links liggen.

In oktober 2010 wees Buffett in het televisieprogramma van Ben Stein er op dat dat al het goud dat ooit is opgedolven in een kubus van ongeveer 20 kubieke meter zijde kan worden ondergebracht. Die grote kubus ligt daar maar te blinken, maar brengt niets op. Voor de waarde van deze kubus kon een belegger toen alle landbouwgrond in de Verenigde Staten kopen, plus 10 bedrijven van de omvang van Exxon Mobil plus nog eens 1.000 miljard dollar aan geld om te beleggen. In het geval van Warren Buffett was de keuze snel gemaakt: hij laat het goud links liggen.