Doug Kass is een bekende criticus van Warren Buffett. Hij verwijt het 'orakel van Ohama' tot een ander tijdperk te komen en zich niet te hebben aangepast aan de veranderde tijden. Daarmee refereert Kass uiteraard naar de huidige kredietcrisis en alles wat ermee samenhangt.

Kass blijft zeer negatief voor Berkshire Hathaway en ziet de koers van Warren Buffett's aandeel dan ook verder dalen.

Op de TheStreet.com stelde Kass de vraag "Is This the End of Warren Buffett?". Hij geeft de man het advies om zich heel dringend te herpakken, maar gelooft eigenlijk dat het daarvoor al te laat is.

Warren Buffett, of liever Berkshire Hathaway, heeft sinds eind september maar liever 16 miljard dollar beurskapitalisatie verloren aan verkeerde beleggingen. Het mag volgens Kass dan ook niet verbazen dat de koers van het aandeel zo fors is gedaald. Warren Buffett kocht in oktober aandelen bij onder het motto 'Ik geloof in Amerika', wat achteraf een foutieve beslissing bleek te zijn geweest.

Kass zet de verliezers van Berkshire Hathaway even op een rijtje:
Wells Fargo: $6,30 miljard verloren op 290 miljoen aandelen
American Express: $2,90 miljard verloren op 151 miljoen aandelen
Coca-Cola: $2,10 miljard verloren op 200 miljoen aandelen
Burlington Northern Santa Fe: $1,80 miljard verloren op 61 miljoen aandelen
ConocoPhillips: $1,50 miljard verloren op 60 miljoen aandelen
U.S. Bancorp: $1,50 miljard verloren op 73 miljoen aandelen

Het is nu aan Warren Buffett om te bewijzen dat hij nog niet heeft afgedaan en nog steeds meetelt in de huidige financiële wereld.

Doug Kass is een bekende criticus van Warren Buffett. Hij verwijt het 'orakel van Ohama' tot een ander tijdperk te komen en zich niet te hebben aangepast aan de veranderde tijden. Daarmee refereert Kass uiteraard naar de huidige kredietcrisis en alles wat ermee samenhangt. Kass blijft zeer negatief voor Berkshire Hathaway en ziet de koers van Warren Buffett's aandeel dan ook verder dalen.Op de TheStreet.com stelde Kass de vraag "Is This the End of Warren Buffett?". Hij geeft de man het advies om zich heel dringend te herpakken, maar gelooft eigenlijk dat het daarvoor al te laat is. Warren Buffett, of liever Berkshire Hathaway, heeft sinds eind september maar liever 16 miljard dollar beurskapitalisatie verloren aan verkeerde beleggingen. Het mag volgens Kass dan ook niet verbazen dat de koers van het aandeel zo fors is gedaald. Warren Buffett kocht in oktober aandelen bij onder het motto 'Ik geloof in Amerika', wat achteraf een foutieve beslissing bleek te zijn geweest. Kass zet de verliezers van Berkshire Hathaway even op een rijtje: Wells Fargo: $6,30 miljard verloren op 290 miljoen aandelen American Express: $2,90 miljard verloren op 151 miljoen aandelen Coca-Cola: $2,10 miljard verloren op 200 miljoen aandelen Burlington Northern Santa Fe: $1,80 miljard verloren op 61 miljoen aandelen ConocoPhillips: $1,50 miljard verloren op 60 miljoen aandelen U.S. Bancorp: $1,50 miljard verloren op 73 miljoen aandelenHet is nu aan Warren Buffett om te bewijzen dat hij nog niet heeft afgedaan en nog steeds meetelt in de huidige financiële wereld.