Warren Buffett verklaarde aan de huidige goudprijs geen koper te zijn, maar evenmin wanneer de goudprijs zou terugvallen tot 1000 dollar per troy ounce of zelfs aan 800 dollar per troy ounce. Met goud kan je alleen maar hopen dat er iemand is die meer zal betalen dan je er zelf voor hebt betaald.

In 1965 kostte een aandeel Berkshire Hathaway 15 dollar en een troy ounce goud 35 dollar. De belegger kon toen met andere woorden twee aandelen Berkshire kopen voor één troy ounce goud. Wie die twee aandelen kocht, blijkt jaren later een 'gouden' zaak te hebben gedaan.

Warren Buffett verklaarde aan de huidige goudprijs geen koper te zijn, maar evenmin wanneer de goudprijs zou terugvallen tot 1000 dollar per troy ounce of zelfs aan 800 dollar per troy ounce. Met goud kan je alleen maar hopen dat er iemand is die meer zal betalen dan je er zelf voor hebt betaald. In 1965 kostte een aandeel Berkshire Hathaway 15 dollar en een troy ounce goud 35 dollar. De belegger kon toen met andere woorden twee aandelen Berkshire kopen voor één troy ounce goud. Wie die twee aandelen kocht, blijkt jaren later een 'gouden' zaak te hebben gedaan.