Onmiddellijk na de crash van 2008 werd aan het orakel van Omaha de vraag gesteld of hij een volgende zeepbel, gelijkend op die op de Amerikaanse vastgoedsector, zag ontstaan, gevolgd door een diepe recessie. Verrassend genoeg antwoordde Buffett dat hij een dergelijk scenario zelfs kon garanderen.

Volgens Buffett heeft de crisis van 2008 er ons nogmaals op gewezen waartoe greed of hebzucht ons kan leiden. De meeste beleggers hebben hun lesje echter nog niet geleerd. Het is nu eenmaal moeilijk om te weerstaan aan hebzucht, zodat nieuwe zeepbellen en recessies onvermijdelijk zijn geworden.

Onmiddellijk na de crash van 2008 werd aan het orakel van Omaha de vraag gesteld of hij een volgende zeepbel, gelijkend op die op de Amerikaanse vastgoedsector, zag ontstaan, gevolgd door een diepe recessie. Verrassend genoeg antwoordde Buffett dat hij een dergelijk scenario zelfs kon garanderen. Volgens Buffett heeft de crisis van 2008 er ons nogmaals op gewezen waartoe greed of hebzucht ons kan leiden. De meeste beleggers hebben hun lesje echter nog niet geleerd. Het is nu eenmaal moeilijk om te weerstaan aan hebzucht, zodat nieuwe zeepbellen en recessies onvermijdelijk zijn geworden.