Michael Mackenzie van de Financial Times heeft het zelfs over het feit dat de boodschap van Yellen afgelopen week kan zorgen voor een "Melt up" in aandelen.

Zoals een ware columnist stelt ook hij dat dit niet door kan gaan. Dat zal dan vooral komen doordat waarderingen van te hoog worden. Van te hoge waarderingen heeft Warren Buffett blijkbaar niet gehoord. Want afgelopen week bleek hij gewoon aandelen te

kopen.

Ditmaal was het ExxonMobil waar hij een belang in opgebouwd heeft van 0,92% en dat voor een bedrag van $ 3,5 mld. Het is zijn grootste aankoop sinds twee jaar geleden. Exxon Mobil staat nu op de ranglijst bij het fonds van Buffett Berkshire Hathaway op de zesde plek. Een serieuze investering derhalve.

Niemand kan ontkennen dat het fonds goedkoop is. Dat komt natuurlijk door de problemen in deze sectoren. Enorme kapitaalinvesteringen en achterblijvende inkomsten. Daar lijkt sinds de laatste kwartaalcijfers verandering in te zijn gekomen. De kapitaalinvesteringen namen licht af.

Wachten is dan nog op de herstel van de vraag naar olieproducten. Dat moet vooral komen door economische groei. In de Verenigde Staten lijkt dat geen probleem maar ook met name in West-Europa moet dit er komen.

De jongste cijfers lijken ook hier een trend ommekeer te geven. En kijken we naar de fors stijgende gasprijs in Europa (met name door de voorspelde kou) dan lijkt Buffett weer op tijd te hebben toegeslagen.

Michael Mackenzie van de Financial Times heeft het zelfs over het feit dat de boodschap van Yellen afgelopen week kan zorgen voor een "Melt up" in aandelen. Zoals een ware columnist stelt ook hij dat dit niet door kan gaan. Dat zal dan vooral komen doordat waarderingen van te hoog worden. Van te hoge waarderingen heeft Warren Buffett blijkbaar niet gehoord. Want afgelopen week bleek hij gewoon aandelen te kopen. Ditmaal was het ExxonMobil waar hij een belang in opgebouwd heeft van 0,92% en dat voor een bedrag van $ 3,5 mld. Het is zijn grootste aankoop sinds twee jaar geleden. Exxon Mobil staat nu op de ranglijst bij het fonds van Buffett Berkshire Hathaway op de zesde plek. Een serieuze investering derhalve. Niemand kan ontkennen dat het fonds goedkoop is. Dat komt natuurlijk door de problemen in deze sectoren. Enorme kapitaalinvesteringen en achterblijvende inkomsten. Daar lijkt sinds de laatste kwartaalcijfers verandering in te zijn gekomen. De kapitaalinvesteringen namen licht af. Wachten is dan nog op de herstel van de vraag naar olieproducten. Dat moet vooral komen door economische groei. In de Verenigde Staten lijkt dat geen probleem maar ook met name in West-Europa moet dit er komen. De jongste cijfers lijken ook hier een trend ommekeer te geven. En kijken we naar de fors stijgende gasprijs in Europa (met name door de voorspelde kou) dan lijkt Buffett weer op tijd te hebben toegeslagen.