"We zijn door een zware recessie gekomen en het herstel is nog niet volledig achter de rug. We hebben ongeveer 40% tot 50% van het verloren terrein kunnen terugwinnen, wat wil zeggen dat er toch nog wat werk moet worden gedaan. Dat vergt tijd en dus kan het wel even duren alvorens de bedrijfsleiders weer voluit gaan aanwerven. Die moeten namelijk eerst opnieuw vertrouwen krijgen."

Een goed voorbeeld is volgens Buffett de huizenmarkt: "Volgens het historisch gemiddelde kopen jaarlijks 1,20 miljoen huisgezinnen een huis. De markt heeft echter een zware crisis achter de rug, terwijl er in de periode voordien 2 miljoen huizen per jaar werden gebouwd. Als gevolg van een overaanbod zijn we nu teruggevallen naar 500.000 huizen op jaarbasis. Om terug te keren tot 1,20 miljoen per jaar, moet eerst de voorraad afgebouwd worden. Eens te meer kost dit tijd. Er valt dus nog een hoop te doen alvorens we deze recessie achter ons hebben gelaten."

"We zijn door een zware recessie gekomen en het herstel is nog niet volledig achter de rug. We hebben ongeveer 40% tot 50% van het verloren terrein kunnen terugwinnen, wat wil zeggen dat er toch nog wat werk moet worden gedaan. Dat vergt tijd en dus kan het wel even duren alvorens de bedrijfsleiders weer voluit gaan aanwerven. Die moeten namelijk eerst opnieuw vertrouwen krijgen." Een goed voorbeeld is volgens Buffett de huizenmarkt: "Volgens het historisch gemiddelde kopen jaarlijks 1,20 miljoen huisgezinnen een huis. De markt heeft echter een zware crisis achter de rug, terwijl er in de periode voordien 2 miljoen huizen per jaar werden gebouwd. Als gevolg van een overaanbod zijn we nu teruggevallen naar 500.000 huizen op jaarbasis. Om terug te keren tot 1,20 miljoen per jaar, moet eerst de voorraad afgebouwd worden. Eens te meer kost dit tijd. Er valt dus nog een hoop te doen alvorens we deze recessie achter ons hebben gelaten."