In de toelichting op de cijfers stak Buffett zijn optimisme niet onder stoelen of banken. Hij gaf toe dat de Amerikaanse economie door een diep dal trekt, maar dat hoeft niet te betekenen dat de toekomst er inktzwart uitziet. De Verenigde Staten hebben twee wereldoorlogen en een depressie overleeft en zullen er ook nu wel bovenop raken.

Vooral de kleinhandel en de bouw in de portefeuille van Berkshire - bedrijven als Shaw Carpet en Acme Brick - werden hard geraakt door de crisis. Zij gaan het volgens Buffett ook dit jaar moeilijk krijgen, maar zullen zich wel door de crisis heenslaan. De nutsbedrijven en de verzekeraars in de portefeuille deden het vorig jaar dan weer beter.

Berkshire Hathaway rapporteerde over het vierde kwartaal een daling van de nettowinst met 96%, vooral als gevolg van meestal niet-gerealiseerde verliezen op beleggingen en derivatenposities.

Per aandeel werd nog $76 verdiend, tegenover $1904 tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren hadden de analisten op $1486,50 gerekend.

Buffett zou Buffett niet zijn wanneer hij weer geen bijzondere ontdekking zou hebben gedaan. Ditmaal betreft het Nalco, een bedrijf gespecialiseerd in waterzuivering. Binnen zijn sector is Nalco één van de marktleiders.

Berkshire Hathaway kocht 8,70 mln aandelen van Nalco, waardoor hij meteen ook één van de grootste aandeelhouders van het bedrijf wordt. Vooral de 10% free cash flow bij dit bedrijf is volgens Buffett zeer aantrekkelijk.

Water is een zeldzaam goed aan het worden. Toevallig of niet, de staat Californië wordt momenteel geconfronteerd met een periode van grote droogte. Voor bedrijven als Nalco is dus een grote toekomst weggelegd.

In de toelichting op de cijfers stak Buffett zijn optimisme niet onder stoelen of banken. Hij gaf toe dat de Amerikaanse economie door een diep dal trekt, maar dat hoeft niet te betekenen dat de toekomst er inktzwart uitziet. De Verenigde Staten hebben twee wereldoorlogen en een depressie overleeft en zullen er ook nu wel bovenop raken. Vooral de kleinhandel en de bouw in de portefeuille van Berkshire - bedrijven als Shaw Carpet en Acme Brick - werden hard geraakt door de crisis. Zij gaan het volgens Buffett ook dit jaar moeilijk krijgen, maar zullen zich wel door de crisis heenslaan. De nutsbedrijven en de verzekeraars in de portefeuille deden het vorig jaar dan weer beter. Berkshire Hathaway rapporteerde over het vierde kwartaal een daling van de nettowinst met 96%, vooral als gevolg van meestal niet-gerealiseerde verliezen op beleggingen en derivatenposities. Per aandeel werd nog $76 verdiend, tegenover $1904 tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren hadden de analisten op $1486,50 gerekend. Buffett zou Buffett niet zijn wanneer hij weer geen bijzondere ontdekking zou hebben gedaan. Ditmaal betreft het Nalco, een bedrijf gespecialiseerd in waterzuivering. Binnen zijn sector is Nalco één van de marktleiders. Berkshire Hathaway kocht 8,70 mln aandelen van Nalco, waardoor hij meteen ook één van de grootste aandeelhouders van het bedrijf wordt. Vooral de 10% free cash flow bij dit bedrijf is volgens Buffett zeer aantrekkelijk. Water is een zeldzaam goed aan het worden. Toevallig of niet, de staat Californië wordt momenteel geconfronteerd met een periode van grote droogte. Voor bedrijven als Nalco is dus een grote toekomst weggelegd.