De Britse fabrikant van consumptie-ijs R&R Ice Cream heeft bij de publicatie van de jaarresultaten 2014 benadrukt, dat de weersomstandigheden de omzet op beduidende wijze hebben beïnvloed. Zij hadden overigens de nadelen ondervonden van de ongebruikelijke weersomstandigheden in Italië tijdens de maand juli en, algemeen gesproken, in Europa in augustus van vorig jaar. Dat schrijft de financiële site Oblis.be.

Het betreft in zekere zin een seizoensbedrijf. Het is dus niet verwonderlijk dat R&R Ice Cream een "aanzienlijk" deel van de omzet (837 miljoen euro) realiseert tijdens het tweede en derde kwartaal.

De afgelopen jaren heeft R&R Ice Cream bij meerdere gelegenheden een beroep gedaan op de obligatiebeleggers in verschillende valuta.

Mikt op grote beleggers

De lening in euro, met een overgebleven looptijd van vijf jaar, biedt een coupon van 4,75 procent. Deze wordt momenteel verhandeld tegen een koers van 103 procent, wat een jaarlijks rendement van 4 procent inhoudt. Deze uitgifte, die "gegarandeerd en eersterangs" is, wordt gevolgd door het agentschap Standard & Poor's dat er een speculatieve beoordeling van "B" aan toekent. De coupure is vastgesteld op 100.000 euro.

R&R Ice Cream heeft in pond sterling een obligatie uitgegeven met een vergelijkbare maturiteit en een coupon van 5,50 procent. Deze obligaties worden verhandeld tegen een koers van 102,80 procent van de nominale waarde. De coupure is vastgesteld op 100.000 pond sterling. Er is dus sprake van een wisselkoersrisico.

Ook wie wilt beleggen in de Australische obligaties van R&R Ice Cream moet rekening houden met het wisselkoersrisico. De coupure is in dit geval vastgesteld op 200.000 AUD.

(Oblis.be/NS)

De Britse fabrikant van consumptie-ijs R&R Ice Cream heeft bij de publicatie van de jaarresultaten 2014 benadrukt, dat de weersomstandigheden de omzet op beduidende wijze hebben beïnvloed. Zij hadden overigens de nadelen ondervonden van de ongebruikelijke weersomstandigheden in Italië tijdens de maand juli en, algemeen gesproken, in Europa in augustus van vorig jaar. Dat schrijft de financiële site Oblis.be. Het betreft in zekere zin een seizoensbedrijf. Het is dus niet verwonderlijk dat R&R Ice Cream een "aanzienlijk" deel van de omzet (837 miljoen euro) realiseert tijdens het tweede en derde kwartaal. De afgelopen jaren heeft R&R Ice Cream bij meerdere gelegenheden een beroep gedaan op de obligatiebeleggers in verschillende valuta. De lening in euro, met een overgebleven looptijd van vijf jaar, biedt een coupon van 4,75 procent. Deze wordt momenteel verhandeld tegen een koers van 103 procent, wat een jaarlijks rendement van 4 procent inhoudt. Deze uitgifte, die "gegarandeerd en eersterangs" is, wordt gevolgd door het agentschap Standard & Poor's dat er een speculatieve beoordeling van "B" aan toekent. De coupure is vastgesteld op 100.000 euro.R&R Ice Cream heeft in pond sterling een obligatie uitgegeven met een vergelijkbare maturiteit en een coupon van 5,50 procent. Deze obligaties worden verhandeld tegen een koers van 102,80 procent van de nominale waarde. De coupure is vastgesteld op 100.000 pond sterling. Er is dus sprake van een wisselkoersrisico. Ook wie wilt beleggen in de Australische obligaties van R&R Ice Cream moet rekening houden met het wisselkoersrisico. De coupure is in dit geval vastgesteld op 200.000 AUD. (Oblis.be/NS)