Op het eerste gezicht lijken de doorgevoerde maatregelen hun effect niet te hebben gemist. De rente op Spaanse staatsobligaties is teruggezakt tot een nieuw dieptepunt, de beurskoersen zijn flink gestegen en de regering blijft maar herhalen dat de economie aan de beterhand is.

In de praktijk merken de Spanjaarden daar echter weinig van. De werkloosheidsgraad heeft een recordniveau bereikt, de jeugdwerkloosheid kan met één woord rampzalig worden genoemd. Lagarde prees de geleverde inspanningen, maar kreeg van het IMF de boodschap 'IMF out' of 'Troika go home' te horen.

Op het eerste gezicht lijken de doorgevoerde maatregelen hun effect niet te hebben gemist. De rente op Spaanse staatsobligaties is teruggezakt tot een nieuw dieptepunt, de beurskoersen zijn flink gestegen en de regering blijft maar herhalen dat de economie aan de beterhand is. In de praktijk merken de Spanjaarden daar echter weinig van. De werkloosheidsgraad heeft een recordniveau bereikt, de jeugdwerkloosheid kan met één woord rampzalig worden genoemd. Lagarde prees de geleverde inspanningen, maar kreeg van het IMF de boodschap 'IMF out' of 'Troika go home' te horen.