De koersevolutie bij Belgische staatsobligaties was erg volatiel, in geen enkel ander Europees land werden vergelijkbare koersschommelingen opgetekend.

Michael Leister, interest-rate strategist bij Commerzbank AG in Londen, stelde vast dat er wat winstgenomen werd na de impressionante rally uit de voorbije dagen. Leister blijft echter positief voor de spreads in de semi-core (de landen tussen de harde kern en de periferie).

In de komende dagen is er nogal wat aanbod van obligaties via veilingen op de markt en dat kan prijsbewegingen veroorzaken. De vraag naar obligaties uit de semi-core is toegenomen nadat de Bank of Japan haar politiek van monetaire verruiming aankondigde.

De koersevolutie bij Belgische staatsobligaties was erg volatiel, in geen enkel ander Europees land werden vergelijkbare koersschommelingen opgetekend. Michael Leister, interest-rate strategist bij Commerzbank AG in Londen, stelde vast dat er wat winstgenomen werd na de impressionante rally uit de voorbije dagen. Leister blijft echter positief voor de spreads in de semi-core (de landen tussen de harde kern en de periferie). In de komende dagen is er nogal wat aanbod van obligaties via veilingen op de markt en dat kan prijsbewegingen veroorzaken. De vraag naar obligaties uit de semi-core is toegenomen nadat de Bank of Japan haar politiek van monetaire verruiming aankondigde.