Ook de cijfers van ADP over de banengroei in de private sector vielen volgens Theodoor Gilissen Bankiers erg goed mee.

De schok over het meest belangrijke cijfer van de maand - de banengroei in de VS - afgelopen vrijdag was dan ook groot. De cijfers waren bar slecht. De banengroei (39.000 in plaats van de verwachte 140.000) viel erg tegen en de werkloosheid is opgelopen naar 9,8%.

Veel sectoren verloren banen en de meeste druk was er volgens Theodoor Gilissen Bankiers bij de detailhandel. De groei zat vooral bij tijdelijke banen, wat niet op duurzame groei wijst. Daarnaast bleef het uurloon en de gemiddelde werkweek vlak, wat ook wijst op een zeer traag herstel.

De cijfers zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers vooral teleurstellend omdat er sprake is van een duidelijk herstel in de VS. Aangezien het cijfer erg uit de toon viel en regelmatig stevig wordt aangepast, is er een kans dat dit een uitglijder was.

Laten we het hopen, zo stelt Theodoor Gilissen Bankiers. Erg opvallend was wel dat de aandelenmarkten niet eens zo fel reageerde.

De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag zelfs hoger en ook de AEX ging hoger de week uit. Alles lijkt erop te wijzen dat de markt deze maand de eindejaarsrally niet wil laten lopen.

Ook de cijfers van ADP over de banengroei in de private sector vielen volgens Theodoor Gilissen Bankiers erg goed mee. De schok over het meest belangrijke cijfer van de maand - de banengroei in de VS - afgelopen vrijdag was dan ook groot. De cijfers waren bar slecht. De banengroei (39.000 in plaats van de verwachte 140.000) viel erg tegen en de werkloosheid is opgelopen naar 9,8%. Veel sectoren verloren banen en de meeste druk was er volgens Theodoor Gilissen Bankiers bij de detailhandel. De groei zat vooral bij tijdelijke banen, wat niet op duurzame groei wijst. Daarnaast bleef het uurloon en de gemiddelde werkweek vlak, wat ook wijst op een zeer traag herstel. De cijfers zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers vooral teleurstellend omdat er sprake is van een duidelijk herstel in de VS. Aangezien het cijfer erg uit de toon viel en regelmatig stevig wordt aangepast, is er een kans dat dit een uitglijder was. Laten we het hopen, zo stelt Theodoor Gilissen Bankiers. Erg opvallend was wel dat de aandelenmarkten niet eens zo fel reageerde. De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag zelfs hoger en ook de AEX ging hoger de week uit. Alles lijkt erop te wijzen dat de markt deze maand de eindejaarsrally niet wil laten lopen.