China ziet een paar alarmlampjes flikkeren, zo menen de oprichters van Wall St. Cheat Sheet Damien en Derek Hoffman. De beide broers zijn van mening dat die niet veel goeds voorspellen.

Er is op de eerste plaats de combinatie van meer inflatie met een zeepbel op de vastgoedmarkt, de vastgoedprijzen zijn in China over het voorbije jaar met 12,80% gestegen en dat is de grootste stijging sinds 2005.

De geldhoeveelheid slinkt anderzijds, wat kan worden uitgelegd als een signaal dat de regering zich zorgen maakt over een overhitting van de economie. De export daalt en de import stijgt bovendien, wat neerkomt op een tekort op de handelsbalans.

Zo'n tekort is recent opgedoken en dat was geleden van 2004. Gecombineerd met een vertraging in de productie in de verwerkende industrie betekent dit dat de Chinezen blijkbaar de slechte gewoonten van het westen aan het overnemen zijn.

De broers Hoffman vrezen dat de beleggers zich eerder vroeg of laat gaan bewust worden van de ernst van de Chinese problemen, dit tegen de achtergrond van fragiele financiële markten.

De smart money hedge funds gaan verkopen wanneer er nog meer problemen opduiken en dan kan er snel sprake zijn van een uitverkoop. Damien en Derek Hoffman zijn in de huidige omstandigheden kopers van goud, hoewel ze beseffen dat de goudmarkt een zeepbel is.

China ziet een paar alarmlampjes flikkeren, zo menen de oprichters van Wall St. Cheat Sheet Damien en Derek Hoffman. De beide broers zijn van mening dat die niet veel goeds voorspellen. Er is op de eerste plaats de combinatie van meer inflatie met een zeepbel op de vastgoedmarkt, de vastgoedprijzen zijn in China over het voorbije jaar met 12,80% gestegen en dat is de grootste stijging sinds 2005. De geldhoeveelheid slinkt anderzijds, wat kan worden uitgelegd als een signaal dat de regering zich zorgen maakt over een overhitting van de economie. De export daalt en de import stijgt bovendien, wat neerkomt op een tekort op de handelsbalans. Zo'n tekort is recent opgedoken en dat was geleden van 2004. Gecombineerd met een vertraging in de productie in de verwerkende industrie betekent dit dat de Chinezen blijkbaar de slechte gewoonten van het westen aan het overnemen zijn. De broers Hoffman vrezen dat de beleggers zich eerder vroeg of laat gaan bewust worden van de ernst van de Chinese problemen, dit tegen de achtergrond van fragiele financiële markten. De smart money hedge funds gaan verkopen wanneer er nog meer problemen opduiken en dan kan er snel sprake zijn van een uitverkoop. Damien en Derek Hoffman zijn in de huidige omstandigheden kopers van goud, hoewel ze beseffen dat de goudmarkt een zeepbel is.