Het zijn vooral de Aziaten die de voorkeur geven aan de levering van fysiek goud, maar ook steeds meer Europeanen en Amerikanen vertrouwen het zaakje niet langer. Het wantrouwen tegenover papieren goud wordt steeds groter, ook al omdat de geruchten over manipulatie van de goudprijs steeds sterker worden.

De beleggers vrezen namelijk dat ze bij de neus zijn genomen en dat de daling van de goudprijs om god weet welke reden dan ook een perfect uitgevoerde operatie is. Bezitters van fysiek goud hebben nog altijd hun goud vast in handen, wie papieren goud bezit heeft echter stevige verliezen geleden.

Het zijn vooral de Aziaten die de voorkeur geven aan de levering van fysiek goud, maar ook steeds meer Europeanen en Amerikanen vertrouwen het zaakje niet langer. Het wantrouwen tegenover papieren goud wordt steeds groter, ook al omdat de geruchten over manipulatie van de goudprijs steeds sterker worden. De beleggers vrezen namelijk dat ze bij de neus zijn genomen en dat de daling van de goudprijs om god weet welke reden dan ook een perfect uitgevoerde operatie is. Bezitters van fysiek goud hebben nog altijd hun goud vast in handen, wie papieren goud bezit heeft echter stevige verliezen geleden.