De centrale bank van Nigeria kondigde onlangs aan dat ze een deel van haar dollars, die aangehouden werden als valutareserves, zal verkopen. In ruil wil de Nigeriaanse centrale bank een deel van haar reserves in de toekomst aanhouden in de vorm van yuans.

Niemand zal uiteraard wakker liggen van deze stap, want Nigeria is niet dadelijk een wereldmacht. De kans is echter groot dat meer landen dit voorbeeld zal volgen. Daardoor zou de dollar nog meer aan aantrekkingskracht verliezen, waardoor de koers van de greenback uiteindelijk door de vloer kan zakken.

De centrale bank van Nigeria kondigde onlangs aan dat ze een deel van haar dollars, die aangehouden werden als valutareserves, zal verkopen. In ruil wil de Nigeriaanse centrale bank een deel van haar reserves in de toekomst aanhouden in de vorm van yuans. Niemand zal uiteraard wakker liggen van deze stap, want Nigeria is niet dadelijk een wereldmacht. De kans is echter groot dat meer landen dit voorbeeld zal volgen. Daardoor zou de dollar nog meer aan aantrekkingskracht verliezen, waardoor de koers van de greenback uiteindelijk door de vloer kan zakken.