Het lijkt irrationeel om dat te verwachten aan de andere kant met politici weet men het nooit. Toch zien we niets terug van die mogelijke wanbetaling.

De koersen van Amerikaanse obligaties bewogen zich nauwelijks. Zou men wel in het verhaal van een wanbetaling geloven dan was de rente in de Verenigde Staten sterk gestegen.

Vandaar dat Steentjes ook niet helemaal gelooft in het vluchten uit de dollar door de "shutdown". Een veel betere verklaring is dat de spanningen in de wereld weer afnemen op valutair gebied.

Het lijkt irrationeel om dat te verwachten aan de andere kant met politici weet men het nooit. Toch zien we niets terug van die mogelijke wanbetaling. De koersen van Amerikaanse obligaties bewogen zich nauwelijks. Zou men wel in het verhaal van een wanbetaling geloven dan was de rente in de Verenigde Staten sterk gestegen. Vandaar dat Steentjes ook niet helemaal gelooft in het vluchten uit de dollar door de "shutdown". Een veel betere verklaring is dat de spanningen in de wereld weer afnemen op valutair gebied.