Er zijn echter precedenten die tot voorzichtigheid dwingen. De influx van 20,70 miljard dollar in Amerikaanse beleggingsfondsen in de eerste weken van dit jaar lijkt weliswaar relatief groot, maar moet toch in zijn context bekeken worden. In januari 2011 vloeide er 23,90 miljard dollar naar deze fondsen, in januari 28,60 2006 zelfs 28,60 miljard dollar.

In geen van beide gevallen volgde er een massale invloed van vers geld in de daaropvolgende maanden. Mogelijk speelt het uitbetalen van dividenden in december een rol.

Dat geld moet een nieuwe bestemming vinden en vloeit daarom nogal vrij makkelijk terug naar de beurs. Ook nu vragen de analisten zich af wanneer Wall Street een nieuwe piek zal bereiken.

Er zijn echter precedenten die tot voorzichtigheid dwingen. De influx van 20,70 miljard dollar in Amerikaanse beleggingsfondsen in de eerste weken van dit jaar lijkt weliswaar relatief groot, maar moet toch in zijn context bekeken worden. In januari 2011 vloeide er 23,90 miljard dollar naar deze fondsen, in januari 28,60 2006 zelfs 28,60 miljard dollar. In geen van beide gevallen volgde er een massale invloed van vers geld in de daaropvolgende maanden. Mogelijk speelt het uitbetalen van dividenden in december een rol. Dat geld moet een nieuwe bestemming vinden en vloeit daarom nogal vrij makkelijk terug naar de beurs. Ook nu vragen de analisten zich af wanneer Wall Street een nieuwe piek zal bereiken.