De analisten blijven echter op hun hoede en vragen zich af waar de volgende brandhaard zal worden ontdekt. De kans is groot dat de komende weken zeer volatiel gaan blijven, zowel op de beurzen als op de valuta- en grondstoffenmarkten.

Op korte termijn lijkt de euro nu rijp voor een technisch herstel, dit gezien de forse depreciatie. Op langere termijn kan de koers van de euro echter onder druk blijven staan vanwege een terugval in de economische groei als gevolg van de besparingsmaatregelen.

De vraag is uiteraard hoe lang de huidige crisis nog kan aanslepen. Minoru Shiori van Mitsubishi UFJ Morgan Stanley stelt vast dat het moeilijk zal zijn om vast te stellen wanneer de crisis, die met Griekenland begonnen is, gaat eindigen.

Het zal ook moeilijk zijn om de markten te overtuigen dat ze achter de rug is. Shiori merkte op dat de kostprijs om zich te verzekeren tegen een niet-betaling van de Griekse en Portugese overheidsschulden gisteren opnieuw zijn gestegen.

De analisten blijven echter op hun hoede en vragen zich af waar de volgende brandhaard zal worden ontdekt. De kans is groot dat de komende weken zeer volatiel gaan blijven, zowel op de beurzen als op de valuta- en grondstoffenmarkten. Op korte termijn lijkt de euro nu rijp voor een technisch herstel, dit gezien de forse depreciatie. Op langere termijn kan de koers van de euro echter onder druk blijven staan vanwege een terugval in de economische groei als gevolg van de besparingsmaatregelen. De vraag is uiteraard hoe lang de huidige crisis nog kan aanslepen. Minoru Shiori van Mitsubishi UFJ Morgan Stanley stelt vast dat het moeilijk zal zijn om vast te stellen wanneer de crisis, die met Griekenland begonnen is, gaat eindigen. Het zal ook moeilijk zijn om de markten te overtuigen dat ze achter de rug is. Shiori merkte op dat de kostprijs om zich te verzekeren tegen een niet-betaling van de Griekse en Portugese overheidsschulden gisteren opnieuw zijn gestegen.