Ogenschijnlijk zijn de financiële markten momenteel stabiel, maar die stabiliteit is niet meer dan schone schijn. De geafficheerde beurskoersen hebben elke voeling met de realiteit verloren, ze zijn uitsluitend gebaseerd op een massale geldcreatie door de Amerikaanse centrale bank.

Het huidige evenwicht is hoe dan ook van tijdelijke aard en zal vroeg of laat doorbroken worden. De beleggers mogen zich niet lagen afleiden door het uitblijven van volatiliteit, want volgens Singer is dat een val die de beleggers uiteindelijk fataal zal worden. Deze situatie kan alleen maar slecht aflopen.

Ogenschijnlijk zijn de financiële markten momenteel stabiel, maar die stabiliteit is niet meer dan schone schijn. De geafficheerde beurskoersen hebben elke voeling met de realiteit verloren, ze zijn uitsluitend gebaseerd op een massale geldcreatie door de Amerikaanse centrale bank. Het huidige evenwicht is hoe dan ook van tijdelijke aard en zal vroeg of laat doorbroken worden. De beleggers mogen zich niet lagen afleiden door het uitblijven van volatiliteit, want volgens Singer is dat een val die de beleggers uiteindelijk fataal zal worden. Deze situatie kan alleen maar slecht aflopen.