De Bank of Japan verandert dan ook het geweer van schouder, in een poging om het tij alsnog te doen keren. Van een uitbreiding van het programma voor de inkoop van eigen aandelen is geen sprake, blijkbaar waagt de Japanse centrale bank zich daar (voorlopig) niet aan.

Wel wordt de focus nu verlegd naar de banksector, het plafond om geld te lenen aan de banken wordt opgetrokken van 3500 naar 7000 miljard yen. Achterliggende hoop is uiteraard dat de banken dit geld in het economisch systeem zullen pompen om zo de economie te stimuleren. Of deze aanpak zal lukken, moet nog afgewacht worden.

De Bank of Japan verandert dan ook het geweer van schouder, in een poging om het tij alsnog te doen keren. Van een uitbreiding van het programma voor de inkoop van eigen aandelen is geen sprake, blijkbaar waagt de Japanse centrale bank zich daar (voorlopig) niet aan. Wel wordt de focus nu verlegd naar de banksector, het plafond om geld te lenen aan de banken wordt opgetrokken van 3500 naar 7000 miljard yen. Achterliggende hoop is uiteraard dat de banken dit geld in het economisch systeem zullen pompen om zo de economie te stimuleren. Of deze aanpak zal lukken, moet nog afgewacht worden.