De huidige spreads duiden op een wanbetalings-percentage van respectievelijk 8% en 10% voor Amerikaanse en Europese bedrijfsobligaties van investment grade-kwaliteit, dankzij de verdere verbetering van de bedrijfsbalansen.

Door het relatief lage algehele renteniveau beschikt deze beleggingscategorie echter over een relatief kleine buffer. Het investment grade-segment voelt gewoonlijk als eerste de tegenwind van een hogere obligatierente, terwijl het risicovollere high-yield segment gewoonlijk relatief beschermd blijft.

De huidige spreads duiden op een wanbetalings-percentage van respectievelijk 8% en 10% voor Amerikaanse en Europese bedrijfsobligaties van investment grade-kwaliteit, dankzij de verdere verbetering van de bedrijfsbalansen. Door het relatief lage algehele renteniveau beschikt deze beleggingscategorie echter over een relatief kleine buffer. Het investment grade-segment voelt gewoonlijk als eerste de tegenwind van een hogere obligatierente, terwijl het risicovollere high-yield segment gewoonlijk relatief beschermd blijft.