Eli Lilly waarschuwde dat 2008 met een verlies zal worden afgesloten, maar dat de reusltaten over 2009 beter dan verwacht gaan zijn. De koers opende dan ook hoger in vergelijking met het slot van gisteren.

De nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten bereikten vorige week een nieuwe piek voor de afgelopen 26 jaar. Dat betekent dat de werkloosheidsmarkt nog in versneld tempo achteruitboert.

Het aantal nieuwe aanvragen bedroeg 573.000, waar de analisten maar op 525.000 hadden gerekend. Steeds meer bedrijven kondigen massa-ontslagen aan, met vandaag onder andere Stanley Steel in de kijker.

Eli Lilly waarschuwde dat 2008 met een verlies zal worden afgesloten, maar dat de reusltaten over 2009 beter dan verwacht gaan zijn. De koers opende dan ook hoger in vergelijking met het slot van gisteren. De nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten bereikten vorige week een nieuwe piek voor de afgelopen 26 jaar. Dat betekent dat de werkloosheidsmarkt nog in versneld tempo achteruitboert. Het aantal nieuwe aanvragen bedroeg 573.000, waar de analisten maar op 525.000 hadden gerekend. Steeds meer bedrijven kondigen massa-ontslagen aan, met vandaag onder andere Stanley Steel in de kijker.