Barry Ritholtz is namelijk van mening dat de shutdown samen met het schuldenplafond levensgevaarlijke landmijnen onder het financieel systeem legt. Wanneer die landmijnen tot ontploffing worden gebracht, kunnen de uiteindelijke gevolgen niet te overzien zijn.

Wall Street zal met 20 tot 30% corrigeren als de shutdown een maand of langer duurt, aldus Ritholtz. Na drie of vier weken zal die shutdown namelijk een grote hap uit het BBP nemen, waardoor uiteraard ook de bedrijfsresultaten fors onder druk zullen komen te staan. In geval van een oplossing binnen een week of drie zou de schade binnen de perken gehouden kunnen worden.

Barry Ritholtz is namelijk van mening dat de shutdown samen met het schuldenplafond levensgevaarlijke landmijnen onder het financieel systeem legt. Wanneer die landmijnen tot ontploffing worden gebracht, kunnen de uiteindelijke gevolgen niet te overzien zijn. Wall Street zal met 20 tot 30% corrigeren als de shutdown een maand of langer duurt, aldus Ritholtz. Na drie of vier weken zal die shutdown namelijk een grote hap uit het BBP nemen, waardoor uiteraard ook de bedrijfsresultaten fors onder druk zullen komen te staan. In geval van een oplossing binnen een week of drie zou de schade binnen de perken gehouden kunnen worden.