Het leeuwendeel van de winst voor de S&P 500 is namelijk gerealiseerd sinds het ontplooien van QE3. Tot op dat punt bestond er een vrij grote correlatie tussen de evolutie van de beurskoersen en de macro-economische modellen. De beurs volgde met andere woorden de reële economie.

Dat is echter niet langer het geval. Goldman Sachs heeft zich eveneens over het probleem gebogen en kwam tot de conclusie dat meer dan de helft van de stijging sinds de lancering van QE3 op basis van niet-fundamentele factor mag geschreven worden.

Het leeuwendeel van de winst voor de S&P 500 is namelijk gerealiseerd sinds het ontplooien van QE3. Tot op dat punt bestond er een vrij grote correlatie tussen de evolutie van de beurskoersen en de macro-economische modellen. De beurs volgde met andere woorden de reële economie. Dat is echter niet langer het geval. Goldman Sachs heeft zich eveneens over het probleem gebogen en kwam tot de conclusie dat meer dan de helft van de stijging sinds de lancering van QE3 op basis van niet-fundamentele factor mag geschreven worden.