Op de valutamarkten moet de euro opnieuw terrein prijsgeven, het niveau van 1,29 dollar werd naar beneden doorbroken.

Vanmorgen was er een behoorlijk optimisme over de Cyprus-deal, maar dat is inmiddels als sneeuw voor de zon verdwenen. Hoe men het ook draait of keert, de beleggers vrezen dat er hoe dan ook een precedent is geschapen. De deposito's bij de banken zullen nooit meer voor 100% veilig zijn.

De financiële markten vrezen dat de schuldenlast in de toekomst niet meer op rekening van de obligatiehouders zal belanden, maar wel op die van de deposithouders, de obligatiebezitters enzovoort. De toekomst zal er met andere woorden helemaal anders gaan uitzien.

Op de valutamarkten moet de euro opnieuw terrein prijsgeven, het niveau van 1,29 dollar werd naar beneden doorbroken. Vanmorgen was er een behoorlijk optimisme over de Cyprus-deal, maar dat is inmiddels als sneeuw voor de zon verdwenen. Hoe men het ook draait of keert, de beleggers vrezen dat er hoe dan ook een precedent is geschapen. De deposito's bij de banken zullen nooit meer voor 100% veilig zijn. De financiële markten vrezen dat de schuldenlast in de toekomst niet meer op rekening van de obligatiehouders zal belanden, maar wel op die van de deposithouders, de obligatiebezitters enzovoort. De toekomst zal er met andere woorden helemaal anders gaan uitzien.