De rest van de week wordt relatief kalm, waarna het resultatenseizoen vanaf volgende week op volle snelheid gaat komen. Vandaag zijn er onder andere de cijfers van Wells Fargo en JP MorganChase, die als eerste grootbanken verslag uitbrengen over het voorbije kwartaal. Naar de resultaten van de banken wordt met bijzondere aandacht uitgekeken.

In Europa wordt het opnieuw een rustige dag, de agenda met bedrijfsresultaten is zo goed als leeg. Wel mogen we niet uit het oog verliezen dat het resultatenseizoen in China bijlange na nog niet achter de rug is. Ook vandaag komen weer heel wat Chinese bedrijven verslag uitbrengen over het voorbije kwartaal. We zeiden het eerder al: echt imponerend zijn de resultaten van die bedrijven niet. Het aantal tegenvallers overtreft het aantal meevallers, wat er op zou kunnen wijzen dat de Chinese economie toch een zwakkere periode beleeft.

Google creëert nieuwe aandelenklasse

Bij de publicatie van de kwartaalcijfers kondigde Google de creatie van een nieuwe aandelenklasse zonder stemrecht aan. De nieuwe aandelen zullen een notering op de Nasdaq krijgen en zijn het gevolg van een stock split in een verhouding van twee voor één. De bezitters van aandelen Google ontvangen per aandeel in bezit één nieuw aandeel zonder stemrecht.

De split komt er volgens Google op vraag van de aandeelhouders. De medewerkers krijgen in de toekomst als bonus aandelen zonder stemrecht, zodat de stemrechten voorbehouden blijven aan de aandeelhouders.

De rest van de week wordt relatief kalm, waarna het resultatenseizoen vanaf volgende week op volle snelheid gaat komen. Vandaag zijn er onder andere de cijfers van Wells Fargo en JP MorganChase, die als eerste grootbanken verslag uitbrengen over het voorbije kwartaal. Naar de resultaten van de banken wordt met bijzondere aandacht uitgekeken. In Europa wordt het opnieuw een rustige dag, de agenda met bedrijfsresultaten is zo goed als leeg. Wel mogen we niet uit het oog verliezen dat het resultatenseizoen in China bijlange na nog niet achter de rug is. Ook vandaag komen weer heel wat Chinese bedrijven verslag uitbrengen over het voorbije kwartaal. We zeiden het eerder al: echt imponerend zijn de resultaten van die bedrijven niet. Het aantal tegenvallers overtreft het aantal meevallers, wat er op zou kunnen wijzen dat de Chinese economie toch een zwakkere periode beleeft. Google creëert nieuwe aandelenklasse Bij de publicatie van de kwartaalcijfers kondigde Google de creatie van een nieuwe aandelenklasse zonder stemrecht aan. De nieuwe aandelen zullen een notering op de Nasdaq krijgen en zijn het gevolg van een stock split in een verhouding van twee voor één. De bezitters van aandelen Google ontvangen per aandeel in bezit één nieuw aandeel zonder stemrecht. De split komt er volgens Google op vraag van de aandeelhouders. De medewerkers krijgen in de toekomst als bonus aandelen zonder stemrecht, zodat de stemrechten voorbehouden blijven aan de aandeelhouders.