Daarmee zou de index het gisteren geleden verlies van ruim 1% slechts gedeeltelijk goedmaken. Wall Street wacht nu de publicatie van de kwartaalcijfers af, maar heeft natuurlijk ook nog andere katten te geselen. Met name het probleem van de overheidsschulden is nog altijd niet opgelost.

Onduidelijkheid over manier waarop VS schuldenberg moeten waarderen

William Gale van Brookings Institution is van mening dat we op een andere manier moeten gaan berekenen hoe diep de Amerikanen in de schulden zitten. Gale gaat uit van het bedrag dat de overheid schuldig is aan zijn schuldeisers. Daarbij moet geen rekening worden gehouden met wat het land nog moet aan de sociale zekerheid en andere overdiensten.

Tegen die achtergrond zou de schuldenberg bijna 70% van de economie bedragen en dat is minder dan in Griekenland, IJsland, Ierland, Italië, Japan en Portugal.

Risico-opslagen voor bedrijfsobligaties lopen op

Risico-opslagen voor bedrijfsobligaties lopen volgens Theodoor Gilissen Bankiers door het mindere sentiment op. Dit is te zien aan de hogere kosten voor het verzekeren tegen faillissement van bedrijven (CDS indices).

De iTraxx Crossover Index (high yield) staat op 647, een stijging van ruim 30 punten deze week. Ook de indices voor senior en achtergestelde Financials liepen deze week op met respectievelijk 17 en 26 punten tot 237 en 386.

Daarmee zou de index het gisteren geleden verlies van ruim 1% slechts gedeeltelijk goedmaken. Wall Street wacht nu de publicatie van de kwartaalcijfers af, maar heeft natuurlijk ook nog andere katten te geselen. Met name het probleem van de overheidsschulden is nog altijd niet opgelost.Onduidelijkheid over manier waarop VS schuldenberg moeten waarderen William Gale van Brookings Institution is van mening dat we op een andere manier moeten gaan berekenen hoe diep de Amerikanen in de schulden zitten. Gale gaat uit van het bedrag dat de overheid schuldig is aan zijn schuldeisers. Daarbij moet geen rekening worden gehouden met wat het land nog moet aan de sociale zekerheid en andere overdiensten. Tegen die achtergrond zou de schuldenberg bijna 70% van de economie bedragen en dat is minder dan in Griekenland, IJsland, Ierland, Italië, Japan en Portugal.Risico-opslagen voor bedrijfsobligaties lopen op Risico-opslagen voor bedrijfsobligaties lopen volgens Theodoor Gilissen Bankiers door het mindere sentiment op. Dit is te zien aan de hogere kosten voor het verzekeren tegen faillissement van bedrijven (CDS indices). De iTraxx Crossover Index (high yield) staat op 647, een stijging van ruim 30 punten deze week. Ook de indices voor senior en achtergestelde Financials liepen deze week op met respectievelijk 17 en 26 punten tot 237 en 386.