Het is wachten op de verklaring die de FED-voorzitter Ben Bernanke morgenavond na afloop van de meeting zal afleggen. Daarin zal Bernanke uitleggen of en wanneer de Amerikaanse centrale bank zal beginnen te taperen. Algemeen wordt aangenomen dat de FED nog deze maand haar steunmaatregelen zal afbouwen.

Dat zal op een zo voorzichtig mogelijke manier gebeuren, kwestie van de financiële markten niet uit hun evenwicht te brengen. Anderzijds zou de FED bij wijze van spreken niet kunnen wachten alvorens met taperen te kunnen beginnen. Het kunnen dus spannende dagen worden.

Het is wachten op de verklaring die de FED-voorzitter Ben Bernanke morgenavond na afloop van de meeting zal afleggen. Daarin zal Bernanke uitleggen of en wanneer de Amerikaanse centrale bank zal beginnen te taperen. Algemeen wordt aangenomen dat de FED nog deze maand haar steunmaatregelen zal afbouwen. Dat zal op een zo voorzichtig mogelijke manier gebeuren, kwestie van de financiële markten niet uit hun evenwicht te brengen. Anderzijds zou de FED bij wijze van spreken niet kunnen wachten alvorens met taperen te kunnen beginnen. Het kunnen dus spannende dagen worden.