De Nasdaq liet een verlies van 2,63% optekenen, de S&P moest 2,03% prijsgeven. De correctie kwam niet onverwacht, nadat de koersen in de voorbije dagen flink waren opgelopen. Het was al de derde week op rij dat de Amerikaanse beurzen in de plus eindigden.

Vooral de financials en de technologiesector werden hard geraakt. De olieprijs verloor bijna 2 dollar, bij het slot van de handel kostte een vat ruwe olie nog iets meer dan 52,25 dollar. Als gevolg daarvan moesten ook de energiewaarden terrein prijsgeven.

De Nasdaq liet een verlies van 2,63% optekenen, de S&P moest 2,03% prijsgeven. De correctie kwam niet onverwacht, nadat de koersen in de voorbije dagen flink waren opgelopen. Het was al de derde week op rij dat de Amerikaanse beurzen in de plus eindigden. Vooral de financials en de technologiesector werden hard geraakt. De olieprijs verloor bijna 2 dollar, bij het slot van de handel kostte een vat ruwe olie nog iets meer dan 52,25 dollar. Als gevolg daarvan moesten ook de energiewaarden terrein prijsgeven.