John Mauldin, president van Millennium Wave Advisors, was één van de weinige analisten die een betrouwbare prognose voor 2008 afleverde. Zijn voorspellingen voor 2009 klinken weinig hoopgevend.

Mauldin houdt rekening met een zware recessie, gepaard met deflatie. Dergelijke omgeving is vanzelfsprekend geen geschikte voedingsbodem voor een beurshausse. Hij verwacht dan ook dat Wall Street nieuwe bodemkoersen gaat neerzetten.

De economie zal in zijn visie ten vroegste op het einde van het derde kwartaal of bij het begin van het vierde kwartaal een bodem bereiken, van waar het herstel voorzichtig zal gebeuren.

John Mauldin, president van Millennium Wave Advisors, was één van de weinige analisten die een betrouwbare prognose voor 2008 afleverde. Zijn voorspellingen voor 2009 klinken weinig hoopgevend. Mauldin houdt rekening met een zware recessie, gepaard met deflatie. Dergelijke omgeving is vanzelfsprekend geen geschikte voedingsbodem voor een beurshausse. Hij verwacht dan ook dat Wall Street nieuwe bodemkoersen gaat neerzetten. De economie zal in zijn visie ten vroegste op het einde van het derde kwartaal of bij het begin van het vierde kwartaal een bodem bereiken, van waar het herstel voorzichtig zal gebeuren.