Anderzijds is vanmorgen de koers van de yen onder de psychologisch belangrijke grens van 100 yen voor 1 dollar gedoken.

Daardoor verwerven de Japanse exportgerichte bedrijven een concurrentieel voordeel ten opzichte van de Amerikaanse, wat de sterke prestatie van de Japanse beurs verklaart. De Nikkei bereikte een nieuwe piek voor de afgelopen vijf jaar.

Opvallend is dat de goudprijs opnieuw klappen krijgt, voor een troy ounce goud wordt nu minder dan 1430 dollar betaald. Ten opzichte van de slotprijs van gisteren wordt een troy ounce goud ongeveer 40 dollar goedkoper.

Anderzijds is vanmorgen de koers van de yen onder de psychologisch belangrijke grens van 100 yen voor 1 dollar gedoken. Daardoor verwerven de Japanse exportgerichte bedrijven een concurrentieel voordeel ten opzichte van de Amerikaanse, wat de sterke prestatie van de Japanse beurs verklaart. De Nikkei bereikte een nieuwe piek voor de afgelopen vijf jaar. Opvallend is dat de goudprijs opnieuw klappen krijgt, voor een troy ounce goud wordt nu minder dan 1430 dollar betaald. Ten opzichte van de slotprijs van gisteren wordt een troy ounce goud ongeveer 40 dollar goedkoper.