Wall Street trekt zich steeds minder aan van Europese schuldencrisis

Ondanks een verlaging van de kredietrating van zowel Spanje als Cyprus wijzen de futures op Wall Street op een stabiele tot iets hogere opening. Wall Street trekt zich dus steeds minder aan van Europese schuldencrisis en vaart verder op zijn eigen dynamiek.

De futures geven een 0,10% hogere opening voor de S&P 500 aan,hoewel er tussen nu en de opening nog steeds veel kan veranderen.

Veel obligatie-emissies van bedrijven

In de afgelopen dagen was het druk met obligatie-emissies van bedrijven, waarbij volgens Thedoor Gilissen Bankiers eergisteren de drukste dag was van het jaar met emissies ter waarde van Eur 6 mrd in Europa.

Bedrijven die naar de markt kwamen waren onder andere K+S AG (10 jaars, midswap +125 bps, 3,1%), Accor (5-jaars, ms+180, 3,3%), Michelin (7-jaars, ms+125, 2,76%), General Electric (7-jaars, ms+140, 3,0%), France Telecom (10-jaars, ms+122, 3,12%) en Volkswagen (3-jaars, ms + 60, 1,66%).

Meest opvallende naam was echter Telecom Italia die 3- en 6-jaars leningen uitgaf. Door de hoge Italiaanse rente moet het bedrijf wel fors betalen; ca 390 en 490 bps boven het swaptarief. Anders dan in de afgelopen periode zijn het nu ook BBB bedrijven die naar de markt komen.

De vraag van beleggers naar solide bedrijfspapier blijft volgens Thedoor Gilissen Bankiers ook in deze onzekere periode, nog hoog. Risico-opslagen op de secundaire markt lopen wel wat op maar staan ruim onder het niveau van eind vorig jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content