Het resultatenseizoen op Wall Street is stilaan over het hoogtepunt heen. Vandaag waren er nog de resultaten van Chevron, maar die kregen de koers van het aandeel nauwelijks in beweging.

De koers van Newmont Mining maakte in reactie op de cijfers anderzijds een duik. Zowel de winst als de omzet kwam op jaarbasis lager uit, terwijl de goudmijn ook de productieprognoses naar beneden aanpaste.

Olie weer flink duurder

De olieproducten werden volgens Royal Bank of Scotland recent opnieuw flink duurder. Op de internationale energiemarkten steeg de prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in augustus met 3,1 procent. Brent (augustus termijncontract) deed het nog beter met een stijging van 4,3 procent.

Daardoor liep de spread tussen Brent en WTI verder op naar 15,3 dollar tegenover 13,74 dollar een week eerder. Met het ingrijpen van de Noorse regering kon een volledige drooglegging van de olie- en gasproductie op het nippertje worden vermeden.

De situatie is intussen terug genormaliseerd maar toch ging er tijdens de staking ongeveer 5 miljoen vaten per dag aan productie verloren.

Nog in de Noordzee kampt Buzzard, het grootste Britse olieveld, nu met technische problemen. De output is daardoor afgenomen naar amper 50.000 vaten per dag, amper een kwart van de normale productiehoeveelheid.

Het resultatenseizoen op Wall Street is stilaan over het hoogtepunt heen. Vandaag waren er nog de resultaten van Chevron, maar die kregen de koers van het aandeel nauwelijks in beweging. De koers van Newmont Mining maakte in reactie op de cijfers anderzijds een duik. Zowel de winst als de omzet kwam op jaarbasis lager uit, terwijl de goudmijn ook de productieprognoses naar beneden aanpaste. Olie weer flink duurder De olieproducten werden volgens Royal Bank of Scotland recent opnieuw flink duurder. Op de internationale energiemarkten steeg de prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in augustus met 3,1 procent. Brent (augustus termijncontract) deed het nog beter met een stijging van 4,3 procent. Daardoor liep de spread tussen Brent en WTI verder op naar 15,3 dollar tegenover 13,74 dollar een week eerder. Met het ingrijpen van de Noorse regering kon een volledige drooglegging van de olie- en gasproductie op het nippertje worden vermeden. De situatie is intussen terug genormaliseerd maar toch ging er tijdens de staking ongeveer 5 miljoen vaten per dag aan productie verloren. Nog in de Noordzee kampt Buzzard, het grootste Britse olieveld, nu met technische problemen. De output is daardoor afgenomen naar amper 50.000 vaten per dag, amper een kwart van de normale productiehoeveelheid.