Wall Street kwam zwak uit de startblokken, maar al vrij snel kwamen de belangrijkste indices opnieuw in de plus noteren. Het herstel werd geleid door de banken, die een deel van de schade tijdens de afgelopen dagen opgelopen weer konden goedmaken.

Kleinhandelsverkopen groeien minder snel

Vanmiddag werd bekendgemaakt dat de Amerikaanse kleinhandelsverkopen in april aan het traagste tempo voor dit jaar zijn gegroeid. Er was slechts sprake van een groei met 0,10%, dit als gevolg van het zachte weer en van het feit dat Pasen dit jaar erg vroeg viel.

Volgens de cijfers beschikbaar gesteld door het Commerce Department werd in maart nog een groei met 0,70%. De groeivertraging kwam niet echt als een verrassing, de consensusverwachting lag slechts op een groei met 0,10%. Er was dus niet echt sprake van een negatieve verrassing.

Neil Dutta, economist bij Bank of America in New York, had eveneens een groei met 0,10% voorspeld. Hij merkte op dat de consument ondanks alles goed standhoudt en het dus niet laat afweten.

Volgens Dutta staat het als een peil boven water dat de april-verkopen door de klimatologische omstandigheden werden beïnvloed. Vooral bouwmaterialen en kleding werden in april minder verkocht.

Wall Street kwam zwak uit de startblokken, maar al vrij snel kwamen de belangrijkste indices opnieuw in de plus noteren. Het herstel werd geleid door de banken, die een deel van de schade tijdens de afgelopen dagen opgelopen weer konden goedmaken. Kleinhandelsverkopen groeien minder snel Vanmiddag werd bekendgemaakt dat de Amerikaanse kleinhandelsverkopen in april aan het traagste tempo voor dit jaar zijn gegroeid. Er was slechts sprake van een groei met 0,10%, dit als gevolg van het zachte weer en van het feit dat Pasen dit jaar erg vroeg viel. Volgens de cijfers beschikbaar gesteld door het Commerce Department werd in maart nog een groei met 0,70%. De groeivertraging kwam niet echt als een verrassing, de consensusverwachting lag slechts op een groei met 0,10%. Er was dus niet echt sprake van een negatieve verrassing. Neil Dutta, economist bij Bank of America in New York, had eveneens een groei met 0,10% voorspeld. Hij merkte op dat de consument ondanks alles goed standhoudt en het dus niet laat afweten. Volgens Dutta staat het als een peil boven water dat de april-verkopen door de klimatologische omstandigheden werden beïnvloed. Vooral bouwmaterialen en kleding werden in april minder verkocht.