Het aandeel van Microsoft is op de beurs van New York meer dan 4,5 procent lager geopend. De beurs reageerde zo negatief op de aangekondigde overname van de activiteiten rond mobiele telefonie van Nokia.

Het Finse bedrijf daarentegen, ging dinsdagochtend op de beurs van Helsinki bijna de helft hoger. Rond 16 uur noteert het aandeel van de softwarereus uit Redmond op 31,9 dollar, een daling met 4,49 procent tegenover de slotkoers van vrijdag (33,40 euro) - maandag waren de Amerikaanse beurzen gesloten omwille van Labor Day.

Nokia ging fors uit startblokken

Het aandeel opende dinsdag op 31,75 dollar. Nokia ging uiterst fors uit de startblokken. Het aandeel opende 47 procent hoger. Om 16 uur noteert het aandeel 38,12 procent hoger op
4,09 euro. (Belga/AVE)

Het aandeel van Microsoft is op de beurs van New York meer dan 4,5 procent lager geopend. De beurs reageerde zo negatief op de aangekondigde overname van de activiteiten rond mobiele telefonie van Nokia. Het Finse bedrijf daarentegen, ging dinsdagochtend op de beurs van Helsinki bijna de helft hoger. Rond 16 uur noteert het aandeel van de softwarereus uit Redmond op 31,9 dollar, een daling met 4,49 procent tegenover de slotkoers van vrijdag (33,40 euro) - maandag waren de Amerikaanse beurzen gesloten omwille van Labor Day. Nokia ging fors uit startblokkenHet aandeel opende dinsdag op 31,75 dollar. Nokia ging uiterst fors uit de startblokken. Het aandeel opende 47 procent hoger. Om 16 uur noteert het aandeel 38,12 procent hoger op 4,09 euro. (Belga/AVE)