Bij het slot van de handel stond de Dow Jones 0,75% in het rood terwijl de Nasdaq en de S&P 500 respectievelijk verliezen van 0,39% en 0,67% lieten optekenen. Toeval of niet: ook gisteren verloor de Nasdaq 0,39%.

Euro duikt onder 1,30 dollar

Op de valutamarkten was het nog maar eens een onrustige dag, met heel wat beweging. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,294 dollar betaald of ruim een half procent minder dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde tot 1,835%.

Voor een troy ounce goud werd 1590,90 dollar betaald, of een daling met iets meer dan 13 dollar of zowat een half procent ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Ook de zilverprijs heeft een correctie ondergaan. Het sentiment bij beleggers in edelmetalen heeft een nieuw dieptepunt bereikt.

Olieprijs blijft onder druk staan

Ruwe olie (US Crude) werd opnieuw goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 96,50 dollar betaald. Op dagbasis was er sprake van een terugval met bijna een half procent. Naar verluidt zouden heel wat speculanten op het verkeerde been zijn gezet door het innemen van long posities in olie.

Bij het slot van de handel stond de Dow Jones 0,75% in het rood terwijl de Nasdaq en de S&P 500 respectievelijk verliezen van 0,39% en 0,67% lieten optekenen. Toeval of niet: ook gisteren verloor de Nasdaq 0,39%. Euro duikt onder 1,30 dollar Op de valutamarkten was het nog maar eens een onrustige dag, met heel wat beweging. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,294 dollar betaald of ruim een half procent minder dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde tot 1,835%. Voor een troy ounce goud werd 1590,90 dollar betaald, of een daling met iets meer dan 13 dollar of zowat een half procent ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Ook de zilverprijs heeft een correctie ondergaan. Het sentiment bij beleggers in edelmetalen heeft een nieuw dieptepunt bereikt.Olieprijs blijft onder druk staan Ruwe olie (US Crude) werd opnieuw goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 96,50 dollar betaald. Op dagbasis was er sprake van een terugval met bijna een half procent. Naar verluidt zouden heel wat speculanten op het verkeerde been zijn gezet door het innemen van long posities in olie.