De olieprijs is teruggevallen onder het niveau van 70 dollar per vat en bereikte zelfs even een dieptepunt op 69,27 dollar. Over de afgelopen twee weken is een vat ruwe olie ongeveer 20% goedkoper geworden.

Olie wordt in dollars betaald en de Amerikaanse munt is in de afgelopen dagen fors duurder geworden. Dat verklaart deels de correctie in de olieprijs.

Overigens zijn ook de non ferro's vandaag fors goedkoper geworden, waarbij zelfs even sprake was van paniekverkopen. De markt vreest dat de vraag naar non ferro's vanuit China fors gaat dalen.

De olieprijs is teruggevallen onder het niveau van 70 dollar per vat en bereikte zelfs even een dieptepunt op 69,27 dollar. Over de afgelopen twee weken is een vat ruwe olie ongeveer 20% goedkoper geworden. Olie wordt in dollars betaald en de Amerikaanse munt is in de afgelopen dagen fors duurder geworden. Dat verklaart deels de correctie in de olieprijs. Overigens zijn ook de non ferro's vandaag fors goedkoper geworden, waarbij zelfs even sprake was van paniekverkopen. De markt vreest dat de vraag naar non ferro's vanuit China fors gaat dalen.