In de staart van de sessie doken echter opnieuw koopjesjagers op, zodat het slot uiteindelijk toch nog positief was. De Dow Jones boekte een winst van ruim 1%, voor de Nasdaq en de S&P 500 sloten bijna 1% hoger.

De beleggers maken zich enigszins ongerust over de manier waarop de Amerikaanse overheid haar economische stimuleringsplannen en de reddingsoperatie voor de banksector gaat financieren.

Op een veiling van staatspapier was de belangstelling vandaag eerder aan de matige kant. Washington zal nog honderden miljarden dollars moeten gaan ophalen, iets wat geen makkelijke opdracht dreigt te gaan worden.

In de staart van de sessie doken echter opnieuw koopjesjagers op, zodat het slot uiteindelijk toch nog positief was. De Dow Jones boekte een winst van ruim 1%, voor de Nasdaq en de S&P 500 sloten bijna 1% hoger. De beleggers maken zich enigszins ongerust over de manier waarop de Amerikaanse overheid haar economische stimuleringsplannen en de reddingsoperatie voor de banksector gaat financieren. Op een veiling van staatspapier was de belangstelling vandaag eerder aan de matige kant. Washington zal nog honderden miljarden dollars moeten gaan ophalen, iets wat geen makkelijke opdracht dreigt te gaan worden.