Zoals verwacht heeft de Amerikaanse centrale bank haar basisrente ongewijzigd gehouden. Bovendien verklaarde de Federal Reserve Bank dat dit nog geruime tijd zo zal blijven.

Anderzijds ziet de FED signalen dat de economie aan de beterhand is. De consumentenbestedingen trekken opnieuw aan, maar worden anderzijds afgeremd door de oplopende werkloosheid.

De bedrijfswereld blijft anderzijds weigerachtig om nieuwe investeringen te doen, terwijl ook de bereidheid om te investeren eerder gering is. Over de inflatie maakt de FED zich weinig zorgen, die zal waarschijnlijk nog geruime tijd laag blijven.

Zoals verwacht heeft de Amerikaanse centrale bank haar basisrente ongewijzigd gehouden. Bovendien verklaarde de Federal Reserve Bank dat dit nog geruime tijd zo zal blijven. Anderzijds ziet de FED signalen dat de economie aan de beterhand is. De consumentenbestedingen trekken opnieuw aan, maar worden anderzijds afgeremd door de oplopende werkloosheid. De bedrijfswereld blijft anderzijds weigerachtig om nieuwe investeringen te doen, terwijl ook de bereidheid om te investeren eerder gering is. Over de inflatie maakt de FED zich weinig zorgen, die zal waarschijnlijk nog geruime tijd laag blijven.