De industriële output in de Amerikaanse bedrijven, mijnen en nutsbedrijven is in september voor de derde maand op rij gestegen. Een deel van die stijging zou te danken zijn aan de economische steunmaatregelen van de regering.

Onder andere de output van auto's en auto-onderdelen steeg vorige maand dankzij het "Cash for Clunkers" programma. Ook staal en andere sectoren lieten een stijging optekenen.

Volgens de Federal Reserve Bank is de industriële productie met 0,70% gestegen, waar de consensusverwachting bij de analisten slechts op een stijging met 0,20% lag.

Sommige economen verwachten echter dat de groei gaat vertragen als de stimuleringsmaatregelen uitgewerkt zijn.

De industriële output in de Amerikaanse bedrijven, mijnen en nutsbedrijven is in september voor de derde maand op rij gestegen. Een deel van die stijging zou te danken zijn aan de economische steunmaatregelen van de regering. Onder andere de output van auto's en auto-onderdelen steeg vorige maand dankzij het "Cash for Clunkers" programma. Ook staal en andere sectoren lieten een stijging optekenen. Volgens de Federal Reserve Bank is de industriële productie met 0,70% gestegen, waar de consensusverwachting bij de analisten slechts op een stijging met 0,20% lag. Sommige economen verwachten echter dat de groei gaat vertragen als de stimuleringsmaatregelen uitgewerkt zijn.