Het Energy Department maakte vanmiddag bekend dat de voorraden aan ruwe olie in de Verenigde Staten fors zijn gedaald. Er was gerekend op een stijging met 1,50 miljoen vaten, maar de voorraden bleken uiteindelijk met 3,10 miljoen vaten te zijn gedaald.

Daar stond echter een stijging van de benzinevoorraden tegenover, waar de markt uit concludeerde dat het benzineverbruik is gedaald. Voor een vat crude werd bij het slot van de handel 37,68 dollar betaald, of 1,30 dollar minder dan het slotniveau van gisteren.

Het Energy Department maakte vanmiddag bekend dat de voorraden aan ruwe olie in de Verenigde Staten fors zijn gedaald. Er was gerekend op een stijging met 1,50 miljoen vaten, maar de voorraden bleken uiteindelijk met 3,10 miljoen vaten te zijn gedaald. Daar stond echter een stijging van de benzinevoorraden tegenover, waar de markt uit concludeerde dat het benzineverbruik is gedaald. Voor een vat crude werd bij het slot van de handel 37,68 dollar betaald, of 1,30 dollar minder dan het slotniveau van gisteren.