Ryan Larson, hoofd aandelenhandel bij Voyageur Asset Management, vreest dat de financiële wereld een chronische nood aan kapitaal heeft. Hij verwijst in dat verband naar AIG.

De grootste verzekeraar in de wereld heeft 10 miljard dollar verloren bij derivatentransacties en zoekt nu een manier om dat geld terug te betalen zonder een beroep te moeten doen op de overheid.

De koers van AIG sloot bijna 10% lager en ook de andere financials deden het niet zo best. In november zag de overheid zich al genoodzaakt om 150 miljard dollar hulp te geven aan AIG.

Het reddingsplan voor de autosector werd goedgekeurd, maar stuit op verzet van een groep republikeinen. Die zijn er niet over te spreken dat er geld wordt gepompt in een sector die vanwege zelf gemaakte fouten in moeilijkheden is geraakt. Ford sloot licht hoger, General Motors licht lager.

Ryan Larson, hoofd aandelenhandel bij Voyageur Asset Management, vreest dat de financiële wereld een chronische nood aan kapitaal heeft. Hij verwijst in dat verband naar AIG. De grootste verzekeraar in de wereld heeft 10 miljard dollar verloren bij derivatentransacties en zoekt nu een manier om dat geld terug te betalen zonder een beroep te moeten doen op de overheid. De koers van AIG sloot bijna 10% lager en ook de andere financials deden het niet zo best. In november zag de overheid zich al genoodzaakt om 150 miljard dollar hulp te geven aan AIG.Het reddingsplan voor de autosector werd goedgekeurd, maar stuit op verzet van een groep republikeinen. Die zijn er niet over te spreken dat er geld wordt gepompt in een sector die vanwege zelf gemaakte fouten in moeilijkheden is geraakt. Ford sloot licht hoger, General Motors licht lager.