Daarmee reageerden de beleggers op het tegenvallende nieuws dat vanuit Europa kwam. In de loop van de sessie groeide echter het besef dat de Amerikanen niet noodzakelijk hoeven wakker te liggen van de Europese problemen.

Bij het slot van de handel stonden de Nasdaq en de S&P 500 respectievelijk 1% en 0,84% in het rood, terwijl de Dow Jones een verlies van 0,78% moest bekennen. De Nasdaq kon zodoende niet standhouden boven het niveau van 3000 punten.

Goudprijs herstelt zich van eerdere inzinking

Op de valutamarkten kreeg de euro weer eens klappen, zodat bij het slot van de handel voor één euro 1,3116 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde tot 1,933%. Ook in de Verenigde Staten kozen de beleggers weer voor de veiligheid van staatsobligaties.

Een troy ounce goud werd op het niveau van 1638,50 dollar na een zwakke opening iets goedkoper. De goudprijs consolideert nu alle enkele weken, van een hervatting van de opwaartse beweging is dus voorlopig geen sprake. Wel zakt het goud niet verder weg. Ruwe olie (US Crude) werd nogmaals goedkoper, voor een vat ruwe olie werd iets meer dan 103 dollar betaald.

Daarmee reageerden de beleggers op het tegenvallende nieuws dat vanuit Europa kwam. In de loop van de sessie groeide echter het besef dat de Amerikanen niet noodzakelijk hoeven wakker te liggen van de Europese problemen. Bij het slot van de handel stonden de Nasdaq en de S&P 500 respectievelijk 1% en 0,84% in het rood, terwijl de Dow Jones een verlies van 0,78% moest bekennen. De Nasdaq kon zodoende niet standhouden boven het niveau van 3000 punten. Goudprijs herstelt zich van eerdere inzinking Op de valutamarkten kreeg de euro weer eens klappen, zodat bij het slot van de handel voor één euro 1,3116 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde tot 1,933%. Ook in de Verenigde Staten kozen de beleggers weer voor de veiligheid van staatsobligaties. Een troy ounce goud werd op het niveau van 1638,50 dollar na een zwakke opening iets goedkoper. De goudprijs consolideert nu alle enkele weken, van een hervatting van de opwaartse beweging is dus voorlopig geen sprake. Wel zakt het goud niet verder weg. Ruwe olie (US Crude) werd nogmaals goedkoper, voor een vat ruwe olie werd iets meer dan 103 dollar betaald.