Wall Street schudt alle zorgen van zich af, Intel en Yahoo publiceren goede cijfers

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met per saldo stevige winsten voor de belangrijkste indices. Die indices werden afgevlagd in de buurt van de hoogtepunten van de dag.

Bij het slot van de handel stonden de Nasdaq en de S&P 500 respectievelijk 1,82% en 1,55% in de plus, terwijl de Dow Jones een winst van 1,50% kon vasthouden. Wall Street schudde weer even alle zorgen van zich af.

Op de valutamarkten veranderde er uiteindelijk niet zo veel, zodat bij het slot van de handel voor één euro 1,3125 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie steeg tot boven 2%, bij het slot van de handel bracht een US Treasury met een looptijd van 10 jaar 2,009%.

Eeen troy ounce goud werd op 1650,80 dollar enkele dollars duurder, maar de goudprijs raakt nog altijd niet echt van plaats. Ruwe olie (US Crude) werd daarentegen flink duurder, voor een vat ruwe olie werd opnieuw meer dan 104 dollar betaald.

Resultaten Intel en Yahoo beter dan verwacht

Vanavond na beurs maakte Intel de resultaten over het voorbije kwartaal bekend. De gecorrigeerde winst per aandeel bedroeg 56 dollarcent, tegenover een consensusverwachting van 50 dollarcent. De omzet bedroeg 12,91 miljard euro, waar maar op 12,85 miljard euro was gerekend.

Ook Yahoo maakte beter dan verwachte cijfers bekend. De winst per aandeel bedroeg 23 dollarcent, tegenover 17 dollarcent vorig jaar. De consensusverwachting lag op een winst per aandeel van opnieuw 17 dollarcent. Ook de omzet kwam met 1,08 miljard dollar iets boven de verwachte 1,06 miljard dollar uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content