Wall Street is dus eigenlijk richtingloos op de laatste handelsdag van eerste kwartaal, maar dat eerste kwartaal is nochtans het sterkste voor de afgelopen twee jaar. Voor de S&P 500 kan het kwartaal het beste zijn sinds het derde kwartaal van 2009. Anderzijds zou het van 1998 geleden zijn dat de Amerikaanse banken nog zo'n goede start hebben genomen.

Moody's

Binnen enkele weken - waarschijnlijk medio mei - zal Moody's een beslissing nemen over de kredietrating van de Amerikaanse banken. De kans is groot dat de rating van Morgan Stanley, Bank of America en Citgroup zal worden verlaagd.

FED gaat op 25 april hinten naar QE3

Eind juni loopt Operation Twist af, de stimuleringsactie van de Fed om de lange rente te drukken. Als de operatie eindigt, zullen beleggers wereldwijd de last op hun schouders voelen. De vraag is: wat doet de Fed daarna? Nog een ronde van quantitative easing, of niet?

Als de Fed niets doet, kunnen de prijzen van activa dalen, en dat is een bedreiging voor het fragiele herstel van de Amerikaanse economie. Aan de andere kant, als de Fed nog een ronde inzet, zou ze volgens Tony Crescenzi van PIMCO in een klassieke valkuil kunnen trappen: actie ondernemen op een omslagpunt, en dus te veel doen.

Waarschijnlijk zal de Fed bij de volgende vergadering op 25 april eerder hinten op QE3, in plaats van er daadwerkelijk toe te besluiten, vanwege de sterkere economische indicatoren en stijgende inflatieverwachtingen.

Wall Street is dus eigenlijk richtingloos op de laatste handelsdag van eerste kwartaal, maar dat eerste kwartaal is nochtans het sterkste voor de afgelopen twee jaar. Voor de S&P 500 kan het kwartaal het beste zijn sinds het derde kwartaal van 2009. Anderzijds zou het van 1998 geleden zijn dat de Amerikaanse banken nog zo'n goede start hebben genomen. Moody's Binnen enkele weken - waarschijnlijk medio mei - zal Moody's een beslissing nemen over de kredietrating van de Amerikaanse banken. De kans is groot dat de rating van Morgan Stanley, Bank of America en Citgroup zal worden verlaagd. FED gaat op 25 april hinten naar QE3 Eind juni loopt Operation Twist af, de stimuleringsactie van de Fed om de lange rente te drukken. Als de operatie eindigt, zullen beleggers wereldwijd de last op hun schouders voelen. De vraag is: wat doet de Fed daarna? Nog een ronde van quantitative easing, of niet? Als de Fed niets doet, kunnen de prijzen van activa dalen, en dat is een bedreiging voor het fragiele herstel van de Amerikaanse economie. Aan de andere kant, als de Fed nog een ronde inzet, zou ze volgens Tony Crescenzi van PIMCO in een klassieke valkuil kunnen trappen: actie ondernemen op een omslagpunt, en dus te veel doen. Waarschijnlijk zal de Fed bij de volgende vergadering op 25 april eerder hinten op QE3, in plaats van er daadwerkelijk toe te besluiten, vanwege de sterkere economische indicatoren en stijgende inflatieverwachtingen.