Als gevolg van die Wall Street Reform bill zal de groei van de Amerikaanse economie op permanente basis aan banden worden gelegd. Dat is de mening van Peter Wallison, lid de Financial Crisis Inquiry Commission.

Wallison sprak bij CNBC Monday over Obamacare voor de financiële sector. Op de keper beschouwd neemt de overheid de touwtjes in de financiële industrie in handen, met alle gevolgen van dien.

Wallison, die ook verbonden is aan het conservatieve American Enterprise Institute, laakt de grote macht die de Federal Reserve heeft gekregen. De Amerikaanse centrale bank kan in principe de volledige controle over elke bank verwerken.

Met name de kredietverstrekking kan zwaar te lijden krijgen onder de Wall Street Reform bill. Een vlotte kredietstrekking is nochtans noodzakelijk om de economische groei te ondersteunen, aldus nog Wallison. De Wall Street Reform bill zal geen nieuwe crisis kunnen voorkomen.

Als gevolg van die Wall Street Reform bill zal de groei van de Amerikaanse economie op permanente basis aan banden worden gelegd. Dat is de mening van Peter Wallison, lid de Financial Crisis Inquiry Commission. Wallison sprak bij CNBC Monday over Obamacare voor de financiële sector. Op de keper beschouwd neemt de overheid de touwtjes in de financiële industrie in handen, met alle gevolgen van dien. Wallison, die ook verbonden is aan het conservatieve American Enterprise Institute, laakt de grote macht die de Federal Reserve heeft gekregen. De Amerikaanse centrale bank kan in principe de volledige controle over elke bank verwerken. Met name de kredietverstrekking kan zwaar te lijden krijgen onder de Wall Street Reform bill. Een vlotte kredietstrekking is nochtans noodzakelijk om de economische groei te ondersteunen, aldus nog Wallison. De Wall Street Reform bill zal geen nieuwe crisis kunnen voorkomen.