De FED kondigde vandaag een reductie van haar programma ter inkoop van obligaties aan, in de toekomst zal op maandbasis slechts voor een bedrag van 75 in plaats van 85 miljard dollar aan eigen obligaties ingekocht worden.

Euro valt terug richting 1,37 dollar

Op de valutamarkten kreeg de euro met verkoopdruk af te rekenen, bij het slot van de handel werd voor één euro 1,3702 dollar betaald, of zowat een half procent meer dan de slotkoers van gisteren.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 2,885%, of anderhalf procent meer dan het slotniveau van dinsdag.

Goud iets goedkoper, olieprijs weer duurder

Voor een troy ounce goud werd vanavond nog iets meer dan 1220 dollar betaald, of ruim driekwart procent minder dan het vorig slotniveau.

Ruwe olie (US Crude) werd anderzijds duurder, voor een vat ruwe olie werd iets minder dan 98 dollar betaald of een half procent meer dan de slotkoers van dinsdagavond.

De FED kondigde vandaag een reductie van haar programma ter inkoop van obligaties aan, in de toekomst zal op maandbasis slechts voor een bedrag van 75 in plaats van 85 miljard dollar aan eigen obligaties ingekocht worden.Euro valt terug richting 1,37 dollar Op de valutamarkten kreeg de euro met verkoopdruk af te rekenen, bij het slot van de handel werd voor één euro 1,3702 dollar betaald, of zowat een half procent meer dan de slotkoers van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 2,885%, of anderhalf procent meer dan het slotniveau van dinsdag. Goud iets goedkoper, olieprijs weer duurder Voor een troy ounce goud werd vanavond nog iets meer dan 1220 dollar betaald, of ruim driekwart procent minder dan het vorig slotniveau. Ruwe olie (US Crude) werd anderzijds duurder, voor een vat ruwe olie werd iets minder dan 98 dollar betaald of een half procent meer dan de slotkoers van dinsdagavond.